Kurs: Grønn Lean – en innføring

Hvordan kan vi bruke Lean metodikk for å få til det grønne skifte?

Lean er en ledelsesfilosofi kopiert fra Toyota production system tilbake på 1980 tallet. Denne filosofien har vært gjennom mange ulike utviklingsfaser og i dag finner du Lean filosofien brukt til mange ulike utfordringer.

 

Det finnes Lean produksjon, Lean Six Sigma, Lean Start up og nå også Grønn Lean.  Lean er ikke et beskyttet navn, men om det brukes med omhu og med fokus på noen grunnleggende prinsipper og filosofi, kan det brukes til mange ulike urfordringer. Grunnfilosofien ligger i at vi søker å kontinuerlig forbedre oss i det vi gjør. 

I dette kurset skal vi se på hvordan vi kan bruke Lean filosofi, prinsipper, metoder og verktøy til å fremme en grønn endring i din bedrift. Hvordan bruke denne ledelsesfilosofien til å raskere komme på banen når det gjelder å henge med på det grønne skiftet.

Kurset gir deg følgende utbytte: ​

  • Innføring i Lean som ledelsesfilosofi

  • Lære å sette opp bedriftens verdikjede med fokus på bærekraft

  • Lære verktøy og metoder for å opprettholde/forbedre verdikjeden

Undervisningsform

Kurset gjennomføres som en kombinasjon av forelesninger, diskusjoner og øvelser. Du vil få konkrete oppgaver og noe av kurset vil hver bedrift jobbe for seg, eller sammen med andre i samme bransje. Kursleder sørger for at læringen er både praktisk og erfaringsbasert. Ingen forkunnskaper kreves.

Hvem kan delta

Dette kurset er for alle som har en sentral rolle i å gjennomføre endringsprosjekter med fokus på miljø. Det passer for den miljøansvarlige, ledelsen eller andre interesserte som ønsker å lære mer om grønn Lean

Pris:

  • Kurs 8700 kr

SoCentral

Telefon +47 413 03 290

  • Facebook - White Circle